myslzdrowo.pl

myslzdrowo.pl – zdrowie, uroda, sport

Zmywarka kapturowa
Lifestyle

Zmywarka kapturowa – czy jest niezbędna w gastronomii?

W profesjonalnej gastronomii ręczne zmywanie naczyń jest nieefektywne i zabiera dużo czasu. Dlatego każdy ceniący się restaurator, prędzej czy później, rozważa kupno zmywarki gastronomicznej. Zwykła uniwersalna zmywarka wolnostojąca lub podblatowa z pewnością nie spełni wymagań profesjonalnej kuchni, dlatego też z pomocą przychodzą wysokiej klasy zmywarki kapturowe.

Czym jest zmywarka kapturowa?

Jest to specjalistyczne urządzenie do mycia oraz sterylizacji talerzy, garnków i sztućców zarówno w dużych, jak i średnich lokalach gastronomicznych. Oprócz funkcji mycia wyparza ona naczynia w temperaturze 90 stopni, co zabija wszystkie bakterie i gwarantuje sterylną czystość. Zmywarka kapturowa spełnia wymogi Sanepidu. Jest wykonana ze stali nierdzewnej, dzięki czemu nie są jej groźne warunki panujące w kuchni i jest łatwa w czyszczeniu.

Nazwa zmywarki kapturowej związana jest ze sposobem jej zamykania. Naczynia po umieszczeniu w koszach są zamykane od góry komorą przypominającą kaptur, który nakrywa naczynia. Jest to rozwiązanie bardzo proste w użytkowaniu. Dodatkowo zmywarka kapturowa została zaprojektowana tak, by przy wkładaniu i wykładaniu naczyń nie trzeba było się schylać.

Zalety zmywarek kapturowych

Jeżeli zastanawiasz się, czy zmywarka kapturowa jest niezbędna w Twojej kuchni. To warto wymienić jej zalety, do których należą:

  1. Wysoka wydajność — możesz umieścić w niej wile różnych naczyń jednocześnie i umyć je w krótkim czasie.
  2. Krótki cykl pracy — naczynia szybko będą czyste i gotowe do ponownego użycia.
  3. Duża komora mycia — pozwala umieścić naczynia, garnki i sztućce jednocześnie w zmywarce, pomimo ich różnych wymiarów i kształtów.
  4. Dedykowane kosze — umieścisz w nim bezpiecznie naczynia. Zmywarka kapturowa posiada również miejsce na sztućce.
  5. Funkcja wyparzania — zapewnia wysoki poziom higieny i spełnia warunki sanitarne.
  6. Dozowniki środka myjącego lub płynu nabłyszczającego — dzięki nim naczynia zawsze będą sterylnie czyste i błyszczące.
  7. Jakość wykonania — zmywarka kapturowa to profesjonalne urządzenie do gastronomii, wykonane z materiałów najwyższej jakości.
  8. Wysoka niezawodność — zmywarki kapturowe to profesjonalne urządzenia myjące dużej mocy, niezawodne i przystosowane do ciągłej pracy.
  9. Prostota obsługi — jest to urządzenie myjące bardzo proste w obsłudze, z którym poradzi sobie każdy pracownik.

Dlaczego zmywarka kapturowa jest niezbędna w gastronomii?

Zmywarka kapturowa jest bardzo wydajnym i ekonomicznym urządzeniem, które trudno zastąpić w kuchni. Każdy, kto poważnie myśli o prowadzeniu restauracji lub usług gastronomicznych powinien rozważyć jej zakup, ponieważ jest to sprzęt niezwykle skuteczny w swoim działaniu i posiada wiele niekwestionowanych zalet.

Inwestycja w profesjonalną zmywarkę gastronomiczną pozwala lepiej zorganizować pracę w kuchni. Dzięki niej Twoi pracownicy mogą wykonywać swoje obowiązki bardziej efektywnie, nie tracąc czasu „na zmywaku”. Dodatkowo zmywarki kapturowe to urządzenia niezawodne, proste w obsłudze i gwarantujące higieniczną czystość naczyń.

Profesjonalna zmywarka gastronomiczna, w dzisiejszych czasach, to urządzenie, bez którego prowadzenie gastronomii staje się wręcz niemożliwe.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.